Sitemap | Zoeken | Contact  | English - Engels  

  • Baronpinguïn
  • Meer informatie

Baronpinguïn


©Fritz Pölking

©Fritz Pölking

De koploze "Baronpinguin" hoort thuis op Salisbury Plain in Zuid-Geörgië. Hij is waarschijnlijk ontstaan voor ongeveer 250.000 jaar door een kruising van de koningspinguïn en keizerspinguïn. Hij is natuurlijk niet echt koploos, maar zijn kop is ingegroeid als aanpassing aan de extreme kou in zijn broedgebied. Zijn naam kreeg hij van de wetenschap door zijn biologische plaats tussen de twee andere Aptenodytes soorten, nl. de keizer- en koningspinguïn. Zoals je aan de bruine, ongeveer één jaar oude jongen kan zien is hij in staat om zich voort te planten. Dit zijn de eerste fotos, die ooit van een baronpinguïn werden gemaakt.

Bronvermelding :
Website van de Duitse, gerenommeerde fotograaf Fritz Pölking, die me toestemming gaf om zijn pagina te vertalen en op te nemen.
Fotos van Fritz Pölking, die me toestemming gaf om ze te gebruiken.
Juist, u hebt het al geraden.
Deze baron-pinguïn bestaat natuurlijk niet werkelijk, maar de fotos leenden zich, volgens de schrijver Fritz Pölking, heel goed voor voorgaand verhaal.
Niet door louter toeval, gaat het hierbij om de natuurfoto van de maand april.
Ik moet eerlijk bekennen dat ook(?) ik me een secondje heb laten beetnemen door het feit dat ze,
- ten eerste gewoon als natuurfoto van de maand in een jaaroverzicht opgenomen waren en
- ten tweede op een website staan die voor de rest heel professioneel en informatief is, gemaakt door één van Duitsland bekendste natuurfotografen, Fritz Pölking.
Bovendien staat hetzelfde verhaal ook in één van zijn boeken. Het is vooral dit laatste feit dat me deed twijfelen of er toch niet iets van waarheid in het verhaal stak. Wat weer eens bewijst dat niet alles wat gedrukt wordt, ook echt de "waarheid" is.

Zijn website (in het Duits en Engels) kan ik trouwens eenieder aanbevelen die geïnteresseerd is in natuurfotografie. Er staan prachtige fotos op en heel veel tips, hoe je ook als amateur goede fotos kan maken.
Bovendien ben ik toch blij dat ik genoeg twijfels had aan het verhaal, om contact op te nemen met de heer Fritz Pölking, omdat het enkel hierdoor mogelijk was om dit op te nemen in mijn homepage.
Trouwens een komische noot kan nooit schaden, en men moet ook zichzelf af en toe op de korrel kunnen nemen.

Als laatste, maar zeker niet minste, wil ik de heer Pölking danken voor zijn toestemming om deze paginas hier te mogen opnemen.
© Pinguins info  |   2000-2021